At være født med en guldske i rø ..

En tildens som rigtig mange mennesker har er, at dømme, og det er inklusiv mig selv. Jeg  er måske endda nok verdens mester til lige netop det. Det er så let for os, at dømme ham med det mærkelige hår vi ser på gaden, eller hende den arrogante på tv .. Vi gør det helt uden, at tænke.
Når man vælger at deltage i et tv-program og  blive en “offentlig person”, så ved man at det langt fra vil være alle som synes man er toppen af poppen – der vil være folk som forsøger at pille dig ned ved at svine dig til på det groveste, fordi de dømmer dig .. de kan ikke lide hvad de ser. Og når man siger A må man også sige B, og så siger du ja til, at blive dømt – sådan er det bare.

Jeg kan huske, at der engang blev smidt en artikel op omkring mig i forbindelse med min deltagelse i robinson ekspeditionen. Jeg kan ikke huske, hvad den præcist handlede om, men jeg kan tydeligt huske den her kommentar, som kom fra en eller random guy: “(…) Hun er jo født med en guldske i røven” – jeg vidste virkelig ikke om jeg skulle grine eller græde da jeg læste det. Jeg følte mig SÅ provokeret af den her skide, ligegyldige kommentar og kun fordi at den her abe af en mand overhovedet ikke var i sin ret til, at sige sådan – fordi hvad fanden ved han egentlig om det?!
Jeg ved også, at der sikkert sidder flere mennesker som tænker præcis som ham og derfor tænkte jeg “Hvorfor ikke åbne op for godteposen” ..

Jeg er vokset op i Taastrup, nærmere betegnet blåkildegård. Det i sig selv bør sige nok om, at jeg ikke er født med en guldske i røven. Jeg har det meste af min barndom boet sammen med min far, hans mand og mine 2 ældre brødre.  Og ja .. du læste rigtigt .. hans mand. Det har dog ikke altid været sådan, i hvert fald ikke hvad jeg har vidst af. Det var rigtig svært for mig, som barn at skulle redegøre for, hvorfor min far boede sammen med en mand – det er ikke et spørgsmål man kan svare på når man er 7-8 gammel. Da mine forældre blev skilt flyttede jeg sammen med min mor, og boede hos hende frem til jeg var 8-9 år gammel. Hun fandt sig en dejlig mand i jylland (som hun heldigvis stadig er sammen med i dag), og jeg flyttede som sagt ind hos min far. Jeg vil overhovedet ikke betegne min barndom som værende normal .. faktisk er jeg ikke helt sikker på, hvad “normalt” er,  men jeg forstiller mig det er noget i retning af faste spisetider, familien samlet om middagsbordet, faste sengetider, familieudflugter osv osv .. det har jeg aldrig haft. Ikke så vidt jeg husker i hvert fald. Dengang gjorde det mig egentlig ikke noget, at jeg kunne gøre som det passede mig – det var lidt fedt at have den frihed. Det skal så siges, at den frihed førte til en meget svær teenager. Det ville blive et uendelig langt oplæg, hvis jeg skulle beskrive hvordan jeg var dengang, så jeg nøjes med at sige, at jeg var en hverdags kamp for hele min familie. I hvert fald nok til at min far synes han havde forsøgt med alt for at få mig på rette køl, så i samarbejde med min mor beslutter de sig for, at jeg skal til jylland og bo. Det er så her, at du skal forstille dig hvordan det mon går, når man vælger at rive en 13 årig pige væk fra venner og alt hun kender til, for at starte et “nyt” liv i den anden ende af danmark .. for at gøre en lang historie meget kort .. så ender det absolut ikke godt.

Jeg flytter fra jylland som 16 årig og flytter hjem til min kæreste som boede .. hold nu fast .. i taastrup! Tilbage til alt det gode og gamle som jeg kendte til og følte mig tryg ved. Jeg fik selvfølgelig ikke bare sådan uden videre lov til at flytte. Mine forældre stillede nogle krav til mig i form af, at jeg skulle få mig et arbejde og tage mig en uddannelse .. easy peasy tænkte jeg, det kan jeg da sagtens! Det kunne jeg også .. jeg fik mig et arbejde og begyndte senere hen på uddannelse.
Jeg var som sagt kun 16 år da jeg flyttede, og jeg var så forelsket i den her fyr som jeg var kærester med. Eller .. jeg har jo med tiden fundet ud af, at der ikke var den mindste snert af kærlighed i det forhold, men det tog mig desværre 3 år at indse. I hvert fald, så troede jeg at det her var det bedste for mig – jeg var hvor jeg skulle være. Det lykkedes den her dude, at hjernevaske mig fuldstændig .. Han vidste hvor mine svagheder var i form af, at jeg var skredet fra hele min familie og faktisk på det her tidspunkt ikke havde særlig meget kontakt med dem. Hvis jeg ikke  gjorde som det passede ham, så fik jeg pænt at vide, at jeg kunne pakke mine ting – og han vidste udmærket, at jeg ikke havde nogen steder at tage hen. Jeg fungerede nok mest af alt som rengøringsdame og madmutter, hvilket er ret imponerede, da jeg kun lige kan finde ud af at koge et æg, men ja,  .. sådan levede jeg i 3 år .. 3 år hvor jeg langt fra havde mine egne holdninger og meninger, og hvor jeg fik banket min selvtillid længere og længere ned for hver dag der gik ..  lige indtil den dag, hvor jeg fik nosset mig sammen til at skride. Det er uden tvivl den bedste beslutning nogensinde .. Det skal lige siges at, jeg fortryder ikke jeg flyttede hjemmefra som 16 årig. Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at jeg var havnet et andet sted end hos ham jeg var kærester med, men samtidig så har det lært mig så sindsygt meget om mig selv, og jeg var sgu nok aldrig blevet som jeg er nu, hvis ikke det jeg havde gennemgået det forhold ..

På trods af, at min opvækst ikke ligefrem har været en dans på roser, så er det jo egentlig endt meget godt synes jeg selv. I dag står jeg med en uddannelse, et fast job, den bedste mand jeg nogensinde kunne ønske mig og vigtigst af alt, så er mit liv beriget med min smukke, dejlige og vidunderlige søn.

Men hvad er egentlig pointen her? Pointen er vel, at det er så let at dømme ud fra hvad du ser. Det er sjældent du møder et menneske, som åbner op om sin baggrund og måske egentlig har en god forklaring på, hvorfor h*n er som h*n er .. og hvis det sker .. så vll langt størstedelen af os jo aldrig være dømmende overfor det der bliver fortalt .. folk skal liiige sætte sig ned og trække vejret nogengange, og huske på at vi alle sammen er mennesker som har hver vores bagage og måske endda en knap så hyggelig en af slagsen ..

 

Xx ..

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar