Projekt “væn-af-med-sutteflasken”

Det er virkelig længe siden jeg har lavet et indlæg, og det er virkelig for dårligt. Jeg har simpelthen bakset med en syg dreng (oh yes, det mareridt får I en anden gang) og da han langt om længe kom på toppen igen, så har alt altså bare drejet sig om at hygge med ham .. Men nu er jeg tilbage, og jeg vil forsøge (for real den her gang) at lave mere end ét oplæg om måneden!

Til Jer som ikke gider ikke bruge tid på at læse et såkaldt “mor-indlæg”, så kan I ligeså godt lade vær at læse med .. fordi det her indlæg .. det er virkelig et “mor-indlæg”. (mommy life)

Når men ..  Vi har jo en dreng som vokser og vokser, og egentlig ikke er så baby mere (og hvor blev den tid lige af?!) – Han er begyndt at spise sådan rigtig mad nu, og flaske får han faktisk kun to af i døgnet. Han får en når han skal sove, og en til natten. Det sidste nye er at vi rigtig gerne vil vænne ham af med den flaske han får når han skal sove, og jo jeg siger “vænne” fordi det er en vane. Han har vitterligt ikke behov for den i og med at han spiser aftensmad 30 min – 1 time inden han skal sove. Faktisk havde vi på et tidspunkt lært ham at falde i søvn uden, og vi kunne bare ligge ham i sengen (dog måtte vi gå til og fra et par gange), men når babyer bliver syge, så kan du have lært dem nok så meget -så snart de bliver raske, så har de glemt det .. så ja .. den rutine er pænt ødelagt nu.
I hvert fald så havde jeg søgt nogle gode råd fra folk som eventuelt selv havde prøvet det, eller som stod i samme situation og jeg fik virkelig mange gode råd! I hvert fald, så fik jeg en “guideline” hvis man kan kalde dét det.

En del anbefalede at give mindre og mindre erstatning (altså pulver), så der faktisk til sidst kun var vand i flasken, men det har jeg det lidt svært ved. For mig gør det ikke den store forskel. Pointen er egentlig, at vi gerne vil helt væk fra flasken så at fortynde det, og til sidst kun give ham vand – det gør for os ikke den store forskel. Til gengæld, så fik jeg vendt den lidt og tænker at vi faktisk bare vil prøve at trappe ham ud af den i stedet for.
Så i stedet for at fortynde hans aften flaske, så giver vi ham bare mindre og mindre milliliter hver aften og bum .. Jeg har en eller anden teori om, at det vil fungere for ham (man kender vel sit barn bedst selv?)
Det er helt klart et forsøg værd, og da han alligevel kun lige spiser til han døser hen, så håber jeg at sutten i sidste ende vil være tilstrækkelig nok for at han kan falde hen.

Faktisk, så var der også en del som skrev til mig at Milas nok selv skulle sige fra når han ikke havde behov for den længere – og det er vel på sin vis også rigtig nok, men jeg tror virkelig på det her med at man kan lære børn rigtig meget – at meget af det vi gør for/eller med dem egentlig bare bliver en vane fremfor et behov. Det skal selvfølgelig ikke menes som at børn ikke har behov, fordi jo det har de i den grad! Jeg mener bare at, vi som forældre har rigtig nemt ved at give vores børn vaner, som vi så i omtale med andre kalder for et “behov”, fordi det så ikke længere siger noget om den måde vi vælger at opdrage vores børn på. And so on, and so on .. jeg kunne blive ved ..
Heldigvis er vi jo ikke ens, og heldigvis opdrager vi heller ikke vores børn ens, så der er heldigvis plads til os alle (forsøgte med et andet ord end heldigvis, men det fungerede ikke rigtigt).

Jeg holder Jer opdateret på vores projekt “væn-af-med-sutteflasken”

 

Xx

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar